Friday, December 17, 2010

weLcomE to my blog

       Assalamualaikum.....     

Sirih berlipat sirih pinang
Sirih dari Pulau Mutiara
Pemanis kata selamat datang
Awal Bismillah pembuka bicara

 
        HELLO..

Hye guys..
 I'm just a simple girl who lives life to the fullest and enjoying God's blessings... I am very happy with my life right now, it is more meaningful, so wonderful to live together with your behalf and it's worth life to live in this world.
  
  
Hidup ini begitu indah dan penuh sukacita dalam setiap hari bahawa kita hidup bersenang-senang dan menikmati makna sebenarnya dari hidup bersama-sama dengan orang yang anda cintai dan teman-teman kerana itu adalah limpah kurnia daripada Allah kepada harta.
 •    Di dalam kehidupan seharian kadangkala terjadinya prkara-prkara yang menyusahkan, mengganggu jiwa dan emosi dan apa yang di buat semuanya tidak kena.. Alangkah indahnya sekiranya ada seseorang yang boleh membuatkan kite lupa akan perkara-perkara tersebut.. Walaupun dengan hanya melihat wajahnya dan sesungguhnyaku telah jumpa seseorang itu!! Dia adalah kamu wahai kekasihku...
  • Hargailah pasangan anda...Mengapa di cari secantik Balqis, andai diri tidak sehebat Sulaiman...Mengapa mengharapkan teman setampan Yusof, jika kasih tidak setulus Zulaikha...Mengapa mengharapkan teman seteguh Ibrahim, andai diri tidak sehebat Siti Hajar...Mengapa didamba teman sehidup yg sempurna Muhammad, jika ada keburukan pada diri sendiri...Bimbinglah dirinya dan terimalah kekurangan itu sebagai keunikan...CARILAH KEBAIKAN ITU PADA DIRINYA...BERSYUKURLAH DIPERTEMUKAN DENGANNYA DAN BERDOALAH KERANA DIA MILIKMU...   


   •   Kadang-kadang kita terpaksa menyintai seseorang dari kejauhan dan meninggalkannya di tangan Tuhan. Kita mungkin menangis ketana mencintai orang salah, namun satu hal yang pasti , kesalan dan kesilapan itu menjadi pengalaman berguna utuk membantu kita mencari orang yang tepat.. Cinta sejati harus di kedua-dua belah pihak.. Itulah yang membuatnya begitu sukar untuk diperolehi..                • Jangan membenci orang yang membenci anda. Ucapan selamat tinggal tanpa alasan adalah satu hal yang paling menyakitkan.. Cinta tanpa sebab adalah suatu yang paling indah . Jika kamu mendapati diri kamu jatuh cinta, jangan jatuh terlalu cepat. Kamu mungkin berakhir dengan cinta  yang tidak akan bertahan lama.. Cinta pertama selalu yang paling manis, tapi luka pertama selalu yang terpendam.    


                                            
                                               MADAH-MADAH CINTA


                   CINTA CINTA CINTA apa itu CINTA??Cinta itu sebenarnya sangat berharga dan kita    perlu mengambil masa yang mencukupi untuk mengenali seseorang itu sebelum melafazkan kata cinta kepadanya.. Pernahkah kamu mncari sesuatu barang yang diperlukan tetapi tidak berjumpa?? Sebaliknya apabila barang itu tidak diperlukan , tanpa  kamu cari, ai ada di depan mata.. Oleh itu, jangan terburu-buru mencari cinta kerana ada kemungkinan ai akan datang dengan sendiri kepada kita ketika kita tadak lagi memburunya.. 
    
   Apabila pintu hati sudah terbuka, tidak perlu suasana romantis disimbah cahaya lilin atau berlutut sambil merenung jauh ke dalam mata untuk manyatakan rasa yang terpendam.. CINTA , MENYINTAI atau DICINTAI itu adalah lumrah sifat kejadian manusia. Hak untuk bercinta dan menerima bergantung kepada individu itu sendiri... Jika pilihan kita berlandaskan agama , pasti hasilnya diberkati dan sekiranya berlandaskan nafsu pasti terhumban ke lembah kehinaan..


   Cinta tidak boleh di paksa dan cinta tidak datang dengan sekelip mata. Cinta bagaikan bintang dilangit sana. Terlalu banyak yang bercahaya indah tetapi cuma satu yang akan igauan pemujanya.. Kadang-kadang kita terlapas pandang bahawa Allah mengatur segala-galanya.. Mungkin dia mahu kita bertemu orang lain, yang lebih baik untuk kita dan memberikan orang yang lebih baik kepada orang yang kita cintai.. Benarkah percintaan itu sesuatu yang indah? Benarkah setiap pencinta akan terus mengingati kekasihnya walaupun kekasih itu tidak ada buat menemaninya setiap waktu??
    
    
   Dan benarlah kata orang cinta itu buta. Cinta tidak memerlukan cahaya matahari untuk menyuluh jalan sang pencinta itu walaupun jalan itu amat sukar dan berliku. Cahaya hati dan perasaan sudah cukup untuk menerangi segalanya...


   No comments:

   Post a Comment